תקציר המתכון: למנה ראשונה, טעים במיוחד!!
קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את השום והבשר ומערבבים 2 דקות עד שהבשר משנה את צבעו. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
באותה מחבת קולים את הצנוברים/השקדים ומוסיפים את הבשר הטחון ואת הפטרוזיליה ומתבלים בסילאן, אבקת המרק, המלח והפלפל, מערבבים היטב, מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש. מצננים לטמפ' החדר.
מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים דף פילו שלם על משטח עבודה, מברישים במעט שמן זית (אפשר להשתמש בספריי שמן), מניחים עליו דף פילו נוסף, מהדקים ומברישים גם אותו בשמן. מניחים שליש מכמות מילוי הבשר, בצד שבו מתחילים את הקיפול, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת רולדה.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את החלק העליון של הרולדות במעט שמן ואח"כ בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט. אופים 35-40 דקות עד להזהבה יפה.