לזניה מטריפה עם גבינות ורוטב עגבניות משגע😍
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 27/01/2018 | 10:59
תקציר המתכון:
לזניה שמטריפה חושים טעימה במיוחד בהבטחה,
עם המון גבינות ורוטב עגבניות ורוטב בשמל משגע, מנה משגעת😍😍
קטגוריה: פסטה,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מצרכים
-
כ-20 דפי לזניה
-
תבנית מלבנית חד פעמי גדולה.
מצרכים לרוטב עגבניות
-
1 קופ' גדולה של עגבניות מרוסקות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כפית סוכר
-
1 כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
כפית שטוחה אורגנו
-
2 שיני שום כתושות
-
רבע כוס מים חמים
-
במחבת גדולה שמים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות, מתבלים ומוסיפים מים, טועמים ומתקנים טעמים במידה וצריך,מבשלים עד לצמצום הנוזלים ומניחים בצד.
מצרכים לרוטב בשמל
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות קמח
-
1 שמנת מתוקה
-
1 ורבע כוסות חלב
-
1 שן שום כתוש
-
1 כפית שטוחה מלח
-
ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים 2 כפות קמח, מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים את השמנת ,החלב המלח והשום ומערבבים עד שהרוטב מסמיך ומניחים בצד.
מערבבים בקערה כמה סוגי גבינה
-
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
-
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
-
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
-
או כל גבינה קשה אחרת שבא לכם.
אופן הכנה
-
אופן הרכבת המנה:
-
שופכים מעט מהרוטב לתחתית התבנית, לוקחים 5 דפי לזניה ומסדרים מעל הרוטב.
-
שופכים שוב מעט רוטב עגבניות ומעל מעט רוטב בשמל ומפזרים קצת מתערובת הגבינות .
-
מניחים מעל הגבינות שוב 5 דפי לזניה, רוטב עגבניות, רוטב בשמל וגבינות.
-
ושוב חוזרים על הפעולה(שכבה שלישית)
-
בשכבה הרביעית שמים רוטב עגבניות ובשמל
-
ומכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות טורבו ואופים משהו כמו -45 דקות.
-
מסירים את נייר הכסף ומפזרים את הגבינות שנותרו וממשיכים לאפות עד להזהבה ויציבות משהו כמו עשרים דקות.
-
מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון קל.
-
רק לאחר שזה הצטנן מעט והתייצב חותכים למנות ומגישים.
-
כמה שזה טעיםםםםם יאמי😍😍
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤