לןגן

עוגת גבינה / חגית אלקבץ

מאת: מירי עמיאל, פורסם: 25/01/2018 | 01:51

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל150מעלות (350F)

  2. בסיר בינוני עם כוס מים להניח על להבה בינונית ומעל להניח קערה חסינה לחום.... לתוכה נכניס את הגבינה 50 גר סוכר והשמן

  3. תוך עירבוב במטרפה ידנית עד לאיחוד וקבלת מרקם חלק ומבריק

  4. להוריד מהאש ולהוסיף לתוך הקערה את החלב תוך עירבוב מתמיד... להוסיף את החלמונים אחד אחד עד להטמעה ולהוסיף את מיץ הלימון....לערבב טוב ולסיים עם והקורנפלור שניפיתם מעל. לערבב היטב עד למרקם חלק. המרקם צריך להיות מעט סמיך. ולהניח בצד

  5. בקערה נקייה ויבשה להקציף את החלבונים לקצף סבוני ולהוסיף בהדרגה את ה100 גרם סוכר הנוספות להמשיך להקציף לקצף עמיד ורך

  6. לקפל 1/3 החלבונים לתוך בלילת הגבינה ולהמשיך עם ה2/3 הנוספים בקיפולים עדינים

  7. לאחר שהכל נטמע למרשם חלק

  8. לשפוך לתוך התבנית להטיח מספר פעמים על השיש לשחרור אויר

  9. להכניס לתנור מעל לתבנית נוספת עם מים רותחים בגובה של 1/3 מגובה התבנית

  10. לאפות שעה וחצי על 150

  11. לכבות תנור להשאיר 20 דק

  12. להוציא ולקרר לגמרי ואז למקרר לכמה שעות טובות

  13. להוציא לשחרר בעדינות מהתבנית לצלחת הגשה...לבזוק אבקת סוכר