לןגן

קרמעוגית עם קרם נוטלה

מאת: לילך טייב, פורסם: 24/01/2018 | 14:17
קרמעוגית עם קרם נוטלה

תקציר המתכון: עוגיות מבצק פריך במילוי קרם נוטלה משגעות שאף אחד לא יכול לעמוד בפיתוי...

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לכ-35-40 עוגיות

אופן הכנה

  1. תחילה שמים נטיפים של ממרח שוקולד על נייר אפייה, בעזרת 2 כפיות או שקית זילוף, לוקחים כרבע כפית ממרח נוטלה ובעזרת הכפית השנייה דוחפים את הממרח ומניחים על נייר האפייה, מתקבלים כמעין נטיפים. אם משתמשים עם שקית זילוף פשוט מזליפים נטיפים בגודל של גולה. מכניסים למקפיא עד להתייצבות. (מכינים כ-40 נטיפים).

  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  3. בקערה גדולה מנפים קמח, סודה לשתייה, מלח ואבקת אפייה.

  4. מקציפים בעזרת מיקסר את החמאה עם 1/4 1 כוסות הסוכר, במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

  5. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לתערובת החמאה והסוכר וניל וביצה.

  6. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה ומערבבים יחד עד שמתקבל בצק אחיד.

  7. יוצרים מהבצק כ-35-40 כדורים, מוציאים את הנטיפים מהמקפיא, כל כדור משטיחים על כף היד, מניחים במרכז הבצק שעל היד נטיף שוקולד קפוא וסוגרים היטב לצורה של כדור. מגלגלים את הכדור קלות עם הידיים כדי לוודא שכל השוקולד עטוף בבצק.

  8. מניחים את העוגיות על מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומשטיחים מעט עם כף היד, משאירים מרווחים גדולים בין עוגייה לעוגייה כיוון שהעוגיות משתטחות בזמן האפייה.

  9. אופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב קל, אך עדיין הן נשארות בהירות.

  10. שתתענגו בכל ביס, אתכם תמיד לילך:)