לןגן

קרואסון תרד טבעוני של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 23/01/2018 | 18:22
קרואסון תרד טבעוני של סבתא לאה

תקציר המתכון: ציק צ'אק ויש נשנוש מלוח, מפנק, טעים, מבצק מלוואח בכלום עבודה.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת תערובת המילוי: מחממים שמן זית/קנולה במחבת טפלון, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה

  2. מוסיפים את השום ומטגנים לעוד דקה נוספת (זהירות טיגון עודף של השום עושה אותו מריר)

  3. סוגרים להבה ומוסיפים למחבת את התרד, פטרוזיליה, בצל ירוק, תבלינים ומערבבים היטב

  4. הכנת המאפה: מניחים כל מלוואח על נייר אפייה משומן קלות, חותכים בעזרת סכין (גלגלת לפיצה) ל-8 חתיכות כמו שחותכים פיצה, שמים תלולית מן התערובת, מגלגלים מהבסיס הרחב של המשולש כלפי הקודקוד שלו כשהסגירה כלפי מטה

  5. חוזרים על התהליך עם כל עלי המלוואח שנותרו

  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את המאפה כשהסגירה פונה מטה, מרססים בעזרת תרסיס שמן, מפזרים לקישוט שומשום

  7. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 15-20 דקות עד להזהבה

  8. זהו מוכן! אחלה מאפה, פשוט, טעים, בכלום עבודה, תוך 10 דקות ולתנור. דרך אגב המאפים מעולים לאירוח, תמיד קוצרים מחמאות.

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה