לןגן

פיצה ללא גלוטן היסטרית מבצק כרובית של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 22/01/2018 | 19:24
פיצה ללא גלוטן היסטרית מבצק כרובית של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, טעימה, להיט, מושלמת לרגישי גלוטן, למי שנמנע מאכילת פחמימות ולמי שרוצה לאכול פיצה ולא מסוגל לוותר זוהי הפיצה בלי ייסורי מצפון!!!

קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבסיס הפיצה

לרוטב הפיצה

תוספות לפיצה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה משומן קלות

  2. חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני, מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלים פירורים (אופציה אפשר לגרר בפומפייה)

  3. מעבירים את הפירורים לקערה שמתאימה למיקרוגל ומבשלים 5 דקות, שמים על משטח העבודה חיתול בד או מגבת מטבח דקה נקייה ומעבירים אליו את הכרובית, אוספים לכדור וסוחטים היטב אל כל הנוזלים

  4. מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים, הגבינות, התבלינים ולשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק נוח לעיצוב הפיצה

  5. מניחים את תערובת הכרובית על נייר האפייה ומשטחים בעזרת הידיים לצורת עיגול או מלבן בעובי של חצי ס"מ

  6. אופים את תחתית הכרוב 20-25 דקות עד להזהבה בקצוות

  7. בינתיים מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב

  8. כשבצק הכרובית מוכן מוציאים מהתנור, מעלים את טמפרטורת התנור ל-240 מעלות לחום הכי גבוה בתנור, מורחים בשכבה דקה ברוטב העגבניות, מפזרים פרוסות של מוצרלה, גבינות ותוספות, מחזירים לתנור ל5-8 דקות אפייה עד שהגבינות מבעבעות, נמסות ומזהיבות מעט.

  9. טיפ: אפשר לגוון בתוספות... בצל פרוס דק, לפזר טונה, לפזר גרגירי תירס הקיצר כל אחד מה שהוא אוהב

  10. ועוד משהו אם מחכים ולא זוללים את הפיצה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, הבסיס מתקשה ואז אפשר לפרוס אותה ולאכול אותה כמו פיצה אמיתית

  11. זהו מוכן! כמו שקראתי לה פיצה טעימה, מושלמת, היסטרית שזוללים בלי ייסורי מצפון

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה