לןגן

אושפלאו (פלוב) אורז בוכרי צמחוני/טבעוני של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/01/2018 | 18:56
אושפלאו (פלוב) אורז בוכרי צמחוני/טבעוני של סבתא לאה

תקציר המתכון: מתכון לאושפלאו הכי טעים! הכי פשוט! תוספת מושלמת, נהדרת, מומלצת לכל ארוחה וקלה להכנה.

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה (אפילו חרוך במקצת מוסיף טעם)

  2. מוסיפים את הגזר, שיני השום והתבלינים ומטגנים לעוד 2-3 דקות נוספות עד לריכוך רצועות הגזר (זהירות לא לשרוף את שיני השום, טיגון עודף עושה את השום מריר)

  3. מוסיפים את גרגירי החומוס, האורז ומטגנים עוד 2 דקות נוספות ככה שכל גרגירי האורז יעטפו היטב בשמן, בתבלינים ובירקות

  4. מוסיפים את המים הרותחים (מעורבבים היטב עם אבקת מרק העוף) מערבבים היטב, טועמים משפרים טעם (רוטב המים צריכים להיות מלוחים), מבשלים עד לספיגת רוב המים, מערבבים היטב, יוצרים בעזרת כף מספר בורות/גומות במרכז ומסביב לאורז, עוטפים היטב את מכסה הסיר במגבת מטבח וסוגרים היטב את הסיר

  5. מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים 20-25 דקות

  6. טיפ: לאורז אחד אחד ולא דביק השתמשו בסיר טפלון ובכוס מדידה אוניברסלית לאורז ולמים

  7. זהו מוכן! כדאי נסו, תוספת נהדרת וטעימה "אש", פשוט "מעדן"!!!

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה