מאפה פטריות פורטבלו במילוי פירה ובשר טחון עטוף בבצק פילאס
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 19/01/2018 | 12:10
תקציר המתכון:
מנה משגעת וטעימה שקוצרת מחמאות❤❤
מאפה של פטריות פורטבלו במילוי של פירה עם בצל מטוגן ובשר טחון עטוף בבצק פילאס ומוגש עם רוטב פטריות משגע😍
קטגוריה: ראשונות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מצרכים
-
1 חבילת בצק פילאס של מעדנות מופשר לילה במקרר
-
12 פטריות פורטבלו בגודל בנוני.
למילוי של הפירה
-
5 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה.
-
בצל גדול קצוץ ומטוגן עם מעט שמן עד להזהבה.
-
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כורכום.
-
מערבבים הכל היטב יחד עם השמן של הבצל המטוגן ומניחים בצד לצינון.
למילוי של בשר טחון
-
250 גר בשר טחון
-
1 בצל גדול קצוץ
-
חצי כפית פפריקה מתוקה
-
רבע כפית כורכום
-
רבע כפית כמון
-
רבע כפית ראס אל חנות
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס.
אופן הכנת הבשר
-
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה,
-
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו , מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה שתיים.
-
מניחים בצד לצינון.
לרוטב פטריות
-
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים חצי גמבה חתוכה לרצועות וממשיכים לטגן , מוסיפים קופ' של פטריות חתוכות מסוננות מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
-
מתבלים; ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ,כפית מרק עוף וחצי שקית של רוטב פטריות מערבבים היטב ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה.
אופן הכנה
-
אופן הכנת המאפה:
-
מנקים את הפטריות מהרגליים ומגרדים קצת מבפנים וממלאים בפירה ומעל קצת בשר טחון .
-
פותחים את בצק הפילאס על משטח עבודה קצת מקומח לא מרדדים כי הבצק כבר דק ומחלקים ל-12 קוביות.
-
מניחים מעל כל קוביה את הפטריות וחותכים מסביב לרצועות.
-
מתחילים להרים את הרצועות כלפי אמצע הפטריה ומכסים את כל המילוי.
-
הופכים ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
-
מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
-
מגישים עם רוטב פטריות.
-
מנה משגעת וטעימה שקוצרת מחמאות😍😍
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤