תקציר המתכון: טעים
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
להשרות את האפונה בקערה עם מים לפחות שעה
לחתוך את הבצל לקוביות לטגן מעט להוסיף את האפונה ולטגן מעט למלא את הסיר מים להוסיף את שאר המצרכים ולבשל על אש בינונית ולערבב מדי פעם עד שמתבשל להוסיף עוד מים במשך הבישול
זמן בישול בערך שעתיים
מי שאוהב חריף אפשר להוסיף מעט צ'לי חריף
הכנת קעריות הלחם
לשים בקערה שמרים כוס מים וסוכר ולהמתין רבע שעה להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק לא רך לכסות ולהתפיח בערך חצי שעה ללוש ושוב התפחה
לחלק את הבצק ל4 כדורים לקמח מעט ולתת התפחה של חצי שעה
להבריש עם מים עם מעט סוכר ומעט מלח לפזר מעט שומשום
לחמם תנור 200 מעלות ולאפות חצי שעה עד לקבלת צבע חום יפה
אפשר לעשות כדור וללחוץ באמצע לעשות צורה של קערה ומסביב לעשות צמה ולהניח מסביב
באמצע הקערה להניח תבנית מאפינס עם נייר אפיה שלא ידבק וישמטר על הצורה אחרי רבע שעה אפיה להוציא את תבנית המאפינס
או אפשר לעשות צורה של לחמניה עגולה
כשמוכן לקרר לפתוח רק למעלה לרוקן את הלחמניה ולמזוג מרק
בתאבון