לןגן

פאי תפוחים

מאת: חנה גולן, פורסם: 19/01/2018 | 05:46

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

הבצק

המלית

אופן הכנה

  1. מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את גרידת הלימון והביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.

  2. מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.

  3. בינתיים מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים דק לרבעי טבעות, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.

  4. ממיסים במחבת את הסוכר עד קבלת צבע ענברי בהיר, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות. מערבבים את פודינג הוניל בכף המים, מוסיפים למחבת יחד עם הקינמון, מערבבים עוד כדקה, מכבים את האש ומצננים.

  5. מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.

  6. מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים ולאחר מכן את אגוזי המלך. את הבצק הקטן מגררים מעל הכל ומפזרים את סוכר הדמררה.

  7. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.