לןגן

עוגיות ר'יפעת של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 16/01/2018 | 18:50
עוגיות ר'יפעת של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוגיות מרוקאיות מושלמות, טעימות, מעולות לצד התה/קפה. בטוחה שיש לכל אחד מכם גרסה שלו, זו הגרסה שלי...

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה

  2. אם הבצק יבש יחסית, הוסיפו עוד מים (ממש קצת) עד שהבצק במרקם רך, נעים וטיפה דביק

  3. מכסים במגבת, מניחים בצד ל-15-20 דקות מנוחה

  4. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומרדדים על גבי נייר אפייה מקומח קלות כל כדור לעובי דק (1/2 ס"מ)

  5. קורצים עוגיות בעזרת קורצן עוגיות (ריבועים, עיגולים) מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, דוקרים בעזרת מזלג כל עוגייה (מונע מהעוגייה לתפוח)

  6. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות ואופים כ-15-20 דקות או עד הזהבה קלה

  7. מקררים היטב, שומרים בקופסה אטומה

  8. טיפ: אפשר לעשות את העוגיות בעזרת גלגלת משוננת (גלגלת לפיצה) פשוט חותכים לריבועים בגודל שאתם אוהבים

  9. זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון קל ומהיר ויש לכם אחלה עוגיות טעימות למשלוח מנות בפורים

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה