לןגן

לחם טעים!

מאת: Sarit , פורסם: 16/01/2018 | 13:08
לחם טעים!

תקציר המתכון: טעים! טעים! טעים!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה שמרים, חלב, כפית סוכר, כף קמח לערבב ולשים בצד 15 דקות.

  2. לחמם חלב - פושר ולהמיס את הסוכר בחלב החם.

  3. לערבב ביצים עם תמצית וניל וקליפת לימון.

  4. לנפות קמח לקערת מערבל ולהוסיף תוך כדי ערבוב איטי, קערה עם השמרים, קערה עם הביצים, חצי מהשמן וקערה עם חצי מכמות החלב, תוך כדי עירבוב להוסיף קצת קמח קצת חלב וקצת שמן לפי הצורך.

  5. לערבב במיקסר 10 דקות עד ליצירת בצק אחיד ונעים למגע.

  6. לשים בצד שעה להתפחה.

  7. אחרי שעה ללוש שוב.

  8. לעשות את הצורה הרצויה.

  9. לשמן תבנית ולשים להתפחה נוספת כחצי שעה.

  10. אחרי חצי שעה/ארבעים דקות למרוח ביצה ולשים סוכר+שקדים טחונים+שקדים פרוסים.

  11. לאפות בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

  12. להוציא, לקרר 20 דקות ולהתענג...