לןגן

קבב עיראקי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 15/01/2018 | 18:51
קבב עיראקי של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעים אש!!! הקבב של סבא סלומי אלוף הקבב... כל ביס חגיגה.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב, לשים בידיים כמה דקות כמו לישה של בצק, חום הידיים תורם לתהליך הטמנת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה, בתום הלישה התערובת צריכה להיות בהירה ורכה מעט

  2. משמנים מעט את הידיים, צרים כדורים בגודל פינג פונג, פוחסים ליצירת קציצה (עגולה, או מעורכת מעט מה שאוהבים)

  3. מניחים במקרר לשעה שעתיים או יותר להתייצבות הטעמים

  4. צלייה ..

  5. מוציאים את הקבב מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה, מלהיטים מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב, מורידים ללהבה בינונית וצולים 3-4 דקות מכל צד

  6. הקפידו לצלות את הקבב על להבה "בינונית" ולא על להבה גבוהה, זה כלל בל יעבור, אלא אתם רוצים לאכול קבב שרוף מבחוץ ונא מפנים, לכן יש להקפיד על צלייה ישירה בחום בינוני

  7. ניתן להקפיא את הקבב לשימוש עתידי לפני הכנתו על המנגל או על מחבת פסים

  8. ניתן לשפד את הקבב בשיפודי ברזל, השיפוד יעזור לקבב לחימומו בפנים

  9. טיפים חשובים!!!

  10. הקפידו ללוש את העיסה היטב היטב בעזרת הידיים כמה דקות טובות כדי שהבשר לא יתפרק בזמן הצלייה

  11. הקפידו להשתמש בבשר טחון רק "טרי" לא מופשר

  12. זהו מוכן!!! כדאי נסו כמו שאמרתי/כתבתי כל ביס חגיגה בכלום עבודה, תיהנו חברות וחברים.

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה