תקציר המתכון: ממולאים שנאפים שעות רבות בתנור, מקבלים גוון שזוף, נימוחים וסוחטים גניחות הנאה מבני הבית.......
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכנת הקדרה יום מראש ואיחסון בקירור
.................................................
קופסא עם הבשר המתובל / קופסא עם רוטב לא מבושל / תפוחי אדמה מרוקנים מושרים במים / התוכן, שהוצא מתפוחי האדמה, שרוי במים
הכנת תפוחי האדמה למילוי :
...................................
קולפים ומשרים לשעה בקערה עם מים ומלח, כדי שיתרככו מעט
חותכים פרוסה דקה ומשטחים את הבסיס
מרוקנים את התוכן בכפית פריזיאן ושומרים את הפנים בקערת מים
שומרים את תפוחי האדמה המרוקנים בקערה מלאה מים עד לכיסוי
מלית הבשר המתובל :
...........................
לקצוץ במעבד מזון כל פריט בנפרד - בצלים יחד עם שומן כבש, עשבי תיבול ולחמניות
להוסיף את שאר הרכיבים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
לרוטב :
...........
להלהיט בקדרה שמן ולהזהיב בצל עם מלח
להוסיף שום לטיגון קצר ולהיזהר מחריכה
לערבב את יתרת חומרי הרוטב עם הבצל המטוגן
מילוי תפוחי האדמה :
..........................
שוטפים את תפוחי האדמה, מסננים ומייבשים היטב
נוטלים חופן של כ-2 כפות מהמלית וממלאים את תפוחי האדמה עם גבעה. מהדקים היטב את המילוי אל פנים הירק ומקפידים להחליק את הדפנות
הבנייה בקדרה רחבה :
.............................
מסדרים בתחתית - תרסיס שמן / פנים תפוחי האדמה שרוקנו / הרוטב
מניחים בקדירה את תפוחי האדמה הממולאים בצפיפות
מוסיפים מים ודואגים שהנוזלים יהיו כמעט עד גובה המולאים
בישול ואפייה :
....................
להביא לרתיחה עדינה, לתקן טעמים ולהמשיך בבישול כשעה על אש נמוכה מאד ללא בעבוע
להעביר לתנור בחום של 170 מעלות ולאפות עם כיסוי, עוד שעתיים לפחות, או לכמה שעות. זה יקנה לממולאים גוון שחום ויצמצם את הרוטב
להרטיב מדי פעם את הממולאים ברוטב
לתקן טעמים ולוודא שישאר רוטב בתחתית לתוספות
הכנת קציצות מיתרת הבשר המתובל :
...............................................
להביא את הרוטב לרתיחה
לגלגל קציצות קטנות בידיים לחות ולהניח ברוטב המתבשל
להביא לרתיחה עדינה ולתקן טעמים
לכסות, להנמיך את האש ולבשל משך 30-60 דקות