לןגן

לימון כבוש עיראקי

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 09/01/2018 | 09:47
לימון כבוש עיראקי

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בעזרת קולפן קולפים את הלימונים, חותכים לפרוסות בעובי בינוני ומרחיקים את הגרעינים.

  2. בצלחת שמים מלח גס וממליחים קלות כל פרוסת לימון משני הצדדים.

  3. מסדרים את פרוסות הלימון בצנצנת.

  4. מעבירים למקרר למשך 24 שעות לכבישה.

  5. לאחר 24 שעות, מערבבים בקערה את מיץ הלימון, הפפריקה הטוניסאית המתוקה והשום.

  6. יוצקים מעל הלימונים, סוגרים ומשאירים לכבישה למשך יומיים. מידי פעם הופכים את הצנצנת כך שכל פרוסות הלימון יהיו טבולות בנוזלים.

  7. לאחר יומיים הלימונים מוכנים, מכסים את הלימון הכבוש בשמן לשמירה.

  8. חשוב מאד – מוציאים את הלימונים עם מזלג נקי, שלא נגע במזון אחר, ובשום אופן לא בידיים. אסור להכניס חיידקים לצנצנת אחרת כל התכולה תתכסה עובש.

  9. בהצלחה ובתיאבון