לןגן

פיתות ביתיות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 09/01/2018 | 09:14
פיתות ביתיות

תקציר המתכון: מכינים פעם אחת פיתות בבית ולא קונים יותר אין כמו פיתה ביתית אפשר גם באפיה וגם במחבת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה שמים 1/3 כוס מים חמים, מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר מערבבים ומניחים למשך 5-10 דק' או עד שהשמרים תופחים.

  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח, מוסיפים שמן זית, תערובת השמרים והמים.

  3. מערבבים עד שנוצר בצק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח וממשיכים ללוש בערך 5-7 דק' עד שהבצק חלק וגמיש.

  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון נצמד כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. מקמחים קלות משטח עבודה, שמים את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר.

  6. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים (בערך 85 גר' כל כדור), שמים את הכדורים על מגבת מקומחת, מכסים ומשאירים להתפחה כ-30 דק'.

  7. מחממים תנור ל-250 מעלות.

  8. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בגודל של פיתה (15 ס"מ).

  9. שמים את הפיתות על מגבת מקומת, מכסים ומשאירים להתפחה 10-15 דקות.

  10. אופים את הפיתות במשך 4-5 דקות. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת.

  11. או מחממים מחבת על הגז, וכשהמחבת חמה מאוד מניחים עליה את הפיתה כדקה וחצי- שתיים מכל צד.

  12. מוציאים ומכסים במגבת.

  13. בתיאבון ובהצלחה