לןגן

הקיגל הכי טעים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 08/01/2018 | 19:26
הקיגל הכי טעים של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעיםםם פחד!!! עסיסי, מתוק, ללא ביצים (טבעוני), עוד מתכון שנולד בזכות חתני דן הטבעוני, בטוחה שיש לכל אחד גרסה שלו, זו הגרסה שלי...

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

  2. בסיר טפלון רחב ועמוק מחממים את השמן, סוכר, סוכר חום על להבה בינונית

  3. מערבבים מדי פעם עד שהסוכר משנה את צבעו מגוון בהיר לגוון חום כהה

  4. בינתיים יש להכין את כמות המים בקנקן (7 כוסות מים)

  5. כאשר הסוכר מקבל גוון חום כהה יש לשפוך את המים לא כוס כוס בפעם אחת, לכן הכינו מראש את קנקן המים (זהירות חם מאוד) ולערבב היטב

  6. בנקודה זו הסוכר מתקשה אך הוא ימס חזרה ברגע שהמים ירתחו

  7. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, קינמון, תמצית וניל, סילאן או דבש ומערבבים

  8. מוסיפים את האטריות "לא מבושלות" לנוזל ומבשלים 3-4 דקות

  9. מוסיפים את הצימוקים או החמוציות ותפוחי העץ ומערבבים היטב

  10. מכבים להבה ומשאירים את הסיר לעמוד למשך 5 עד 10 דקות

  11. יוצקים את האטריות לתבנית משומנת היטב או תבניות משומנות היטב

  12. מפזרים את הסוכר החום מעל הקיגל, מכסים עם נייר כסף ואופים שעה וחצי

  13. לאחר שעה וחצי של אפייה, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20-25 דקות נוספות

  14. טיפים: חשוב מאוד לאפות את הקיגל בחום נמוך, מתקבל קיגל עם טעם עמוק ומשובח וצבע חום מהמם והריח..

  15. וגם יש לצנן היטב את הקיגל לפני פריסה, סבלנות, על תתפתו לאכול מיד עם הוצאתו מהתנור, הקיגל עדיין לא יציב, תנו מנוחה של שעה לפחות

  16. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה