לןגן

עוגת תפוזים גבוה

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 04/01/2018 | 06:11
עוגת תפוזים גבוה

תקציר המתכון: טעימה מילה שלי🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1)מקציפים במיקסר חלבונים עם קורט מלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב

  2. 2)מוסיפים חלמונים ומקציפים במהירות נמוכה מוסיפים שמן עד לאיחוד לאחר מכן את המיץ תפוזים וגרידת תפוז ומקציפים לאט

  3. 3)מוסיפים קמח תופת ומקציפים לאט עד לקבלת התערובת אחידה.

  4.  

  5. 4)שופכים את הבלילה לתבנית פלא בקוטר 24 ס"מ לא משומנת

  6. ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ללא טורבו אפייה רגילה כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז וששיפוד במרכז יוצא יבש

  7.  

  8. 5)שימו לב: לא פותחים את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה, כשהעוגה כבר נראית מוכנה.

  9. מצננים בהיפוך, מחלצים ומגישים: 

  10. כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות (או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק). משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. 

  11. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה (כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ) ומחלצים על צלחת הגשה. 

  12. מקשטים מלמעלה באבקת סוכר ומגישים.