לןגן

כרובית אפויה עם גבינות ברוטב בשמל וציפוי קריספי

מאת: אורית לוי, פורסם: 03/01/2018 | 23:17
כרובית אפויה עם גבינות ברוטב בשמל וציפוי קריספי

תקציר המתכון: מאפה טעים, מרשים, משביע ובקלי קלות להכנה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לציפוי

לרוטב הבשמל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.

  2. מרתיחים בסיר מים עם 3 כפות מלח. מכניסים את הכרובית לחליטה של 7 דק' בלבד.

  3. שומרים בצד כוס ממי הבישול ומסננים את הכרובית.

  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומניחים בצד.

  5. בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב.

  6. מוסיפים בהדרגה את החלב ואת השמנת ומערבבים תוך כדי ההוספה.

  7. מוסיפים את הגבינות ובסוף את החרדל. אם יצא סמיך מדי מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו בצד. בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם.

  8. מכניסים את הכרובית לסיר הרוטב ומצפים אותה היטב עם הרוטב.

  9. מניחים בתבנית את הכרובית המוקרמת עם כל הרוטב, מפזרים מעליה את הציפוי.

  10. מכניסים לתנור ל- 20 דק' או עד שמשחים.

  11. בתיאבון ♥