תקציר המתכון: מרק אדום וסמיך, עשיר, מנחם ומעלה זיכרונות נוסטלגיים ממסעדה קטנה שהיתה חבויה בנחלאות בירושלים.....
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: לא כשר, דרגת קושי: בינוני
הכנות יום מראש :
......................
- השעועית - להשרות ללילה ולהחליף את המים מספר פעמים
- קיצוץ הירקות ואחסון במקרר בקופסאות נפרדות
בישול המרק :
..................
- לטגן בקדרה, בצלים בשמן, עד הזהבה
- להוסיף פרוסות שום ולטגן כדקה תוך ערבוב. להיזהר מחריכה !!!
- להוסיף בשר טחון ולטגן עד אידוי כל הנוזלים
- להוסיף שעועית וקמח, תוך בחישה
- מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים
- להוסיף את הירקות הקצוצים, פרט לפטרוזיליה
- להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כארבע שעות עד שחלק מגרגרי השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת והם מעשירים את המרק ומסמיכים אותו. טועמים, הגרגרים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל
- להמליח (המלחה בתחילת הבישול מאריכה את הבישול)
לעיטור :
...........
- להוסיף פטרוזיליה, לבחוש ולהגיש
טיפ להקפאת שעועית שרויה :
.....................................
- ניתן להקפיא את השעועית המושרית ולהוסיפה לבישול ישר מהמקפיא