לןגן

מרק שעועית מזרח תיכוני פיקנטי, אדום, סמיך ובעיקר מנחם....

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 03/01/2018 | 20:16
מרק שעועית מזרח תיכוני פיקנטי, אדום, סמיך ובעיקר מנחם....

תקציר המתכון: מרק אדום וסמיך, עשיר, מנחם ומעלה זיכרונות נוסטלגיים ממסעדה קטנה שהיתה חבויה בנחלאות בירושלים.....

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: לא כשר, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. השעועית

2. הירקות

3. לבישול המרק

אופן הכנה

  1. הכנות יום מראש :

  2. ......................

  3. - השעועית - להשרות ללילה ולהחליף את המים מספר פעמים

  4. - קיצוץ הירקות ואחסון במקרר בקופסאות נפרדות

  5. בישול המרק :

  6. ..................

  7. - לטגן בקדרה, בצלים בשמן, עד הזהבה

  8. - להוסיף פרוסות שום ולטגן כדקה תוך ערבוב. להיזהר מחריכה !!!

  9. - להוסיף בשר טחון ולטגן עד אידוי כל הנוזלים

  10. - להוסיף שעועית וקמח, תוך בחישה

  11. - מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים

  12. - להוסיף את הירקות הקצוצים, פרט לפטרוזיליה

  13. - להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כארבע שעות עד שחלק מגרגרי השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת והם מעשירים את המרק ומסמיכים אותו. טועמים, הגרגרים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל

  14. - להמליח (המלחה בתחילת הבישול מאריכה את הבישול)

  15. לעיטור :

  16. ...........

  17. - להוסיף פטרוזיליה, לבחוש ולהגיש

  18. טיפ להקפאת שעועית שרויה :

  19. .....................................

  20. - ניתן להקפיא את השעועית המושרית ולהוסיפה לבישול ישר מהמקפיא