לןגן

גבעולי כרפס ממולא בבשר טחון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 02/01/2018 | 10:14
גבעולי כרפס ממולא בבשר טחון

תקציר המתכון: מתכון שניסיתי פעם ראשונה יצא מוצלח וטעים מאד. השילוב של הכרפס עם קציצות בשר ולימון נתן לו טעם מיוחד

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

קציצות הבשר

לרוטב

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל המצרכים לקציצות ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.

  2. יוצרים כ- 8 כדורים מתערובת הבשר, משטחים מעט לצורת אליפסה.

  3. מכינים את הרוטב: בסיר סוטאג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ- 2 דקות.

  4. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים ומרתיחים כ- 2 דקות.

  5. ממלאים את הכרפס בקציצות המאורכות ומוסיפים לסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ- 30-35 דקות על אש נמוכה לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון מבשלים עוד כמה דקות ומגישים חם.

  6. בתיאבון