לןגן

קונוסים במילוי קצפת

מאת: לילך טייב, פורסם: 02/01/2018 | 07:04
קונוסים במילוי קצפת

תקציר המתכון: דברים פשוטים שילדים אוהבים...

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים את בצק העלים לרצועות, כל רצועה מלפפים סביב כל קונוס, חשוב להשאיר מעט לא מלופף בחלק העליון הפתוח של הקונוס, כיוון שהבצק עלים מתנפח בזמן האפייה ועלול לעלות על הפתח מה שיקשה לשחרר את הקונוס האפוי מבסיס האלומיניום.

  2. אופים בחום בינוני, 170 מעלות, במשך כ-20 דקות, עד שהקונוסים מקבלים גוון שחום יפה. מוציאים מהתנור ומצננים.

  3. בינתיים ממסים שוקולד במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לקבלת רוטב שוקולדי.

  4. מקציפים את הריצ' עם הפודינג לקצפת יציבה.

  5. מחלצים בזהירות את הקונוסים האפויים מבסיס האלומיניום, ע"י סיבובים עדינים, הלוך חזור עד שיוצא.

  6. טובלים את הקונוסים ברוטב השוקולד, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים ל-3 דקות למקפיא בכדי שהשוקולד יתקשה. ממלאים בקצפת ואוכלים עם הילדים ונהנים:)

  7. *להכנת קונוס ענק כמו בתמונה, השתמשתי בגליל אלומיניום עבה מאוד, יצרתי ממנו קונוס גדול ועליו לפפתי את בצק העלים, רק קחו בחשבון שבשביל קונוס גדול תצטרכו חבילת בצק עלים נוספת. הקונוס הגדול מאוד מרשים ויפה כתוספת בעיצוב של בר או כל אירוע שיש לכם. בהצלחה:)