לןגן

טארטלט לימון

מאת: לילך טייב, פורסם: 01/01/2018 | 08:51
טארטלט לימון

תקציר המתכון: כמה יפה ככה טעים, מממ... יאמי!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק הטארטלט

לקרם לימון

למקצפת המרנג (לקישוט)

אופן הכנה

  1. הכנת הטארטלט: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון עם וו לישה גיטרה, ומעבדים עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

  2. מוציאים את הבצק מהמקרר. לוקחים בכל פעם חתיכה קטנה מן הבצק, חתיכה שתספיק לכסות תבנית טארטלט קטנה. מצפים עם חתיכת הבצק הקטנה את תבנית הטארטלט. כך עושים עם שאר התבניות וכל הבצק. ומניחים בתוך התנור. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15-20 דקות. מוציאים ומצננים ומחלצים מהתבניות הקטנות.

  3. הכנת קרם הלימון: שמים בסיר מים, מיץ לימון, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה.

  4. מערבבים מים עם קורנפלור ועם קבלת הרתיחה יוצקים לסיר, מנמחים את הלהבה ובוחשים מספר דקות עד לקבלת רפרפת סמיכה, מסירים מן האש ומערבבים פנימה את החלמונים עד אשר הם נבלעים בתערובת. מוסיפים שמן וקליפת לימון מגוררת, מחזירים לאש תוך כדי ערבוב עד להסמכה קלה.

  5. למקצפת המרנג: מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר עד לקבל מקצפת מבריקה ונוקשת.

  6. יוצקים ככפית קרם לימון על כל טארטלט ומעל מזליפים מקצפת הביצים, נעזרים בשקית זילוף עם צנטר בעל פיה בצורת כוכב.

  7. לקבלת מרנג שרוף מעט למעלה משתמשים באקדח מיוחד שיוצא ממנו אש (ממלאים בו גז), ניתן להשיג בחניות שמוכרים בהם אביזרים ותבניות לאפייה. ובכל זאת למי שאין אפשר להכניס לתנור בחום 150 מעלות עד שהמקצפת משחימה מעט. בהצלחה!!!