לןגן

קובנה על בסיס שמן זית

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 01/01/2018 | 08:32
קובנה על בסיס שמן זית

תקציר המתכון: כל מילה מיותרת🙌

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1)להכניס את כל המרכיבים לקערת המיקסר והמלח רק בסוף וללוש 10 דק`, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.

  2. 2)להתפיח במקום חמים, עד להכפלת נפח.

  3. 3)לאחר שהבצק תפח, מורידים לו את האוויר ולשים לישה קצרצרה.

  4. 4)מחלקים את הבצק ל-7-8 חלקים או פחות

  5. 5)לוקחים כל כדור בצק, משמנים את הידיים עם שמן זית ופותחים אותו על השיש לפיתה דקה עד בינוני

  6. 6)מגלגלים לרולדה וחותכים אותה לשניים ומגלגלים כמו חילזון

  7. 7)מניחים בסיר ג`חנון מרופד בנייר אפייה גם בתחתית וגם הדפנות משומן היטב מניחים את הרולדות בסיר ג'חנון בקוטר 15 ס"מ

  8. 8) משמנים נייר אפייה בקוטר הסיר ושמים על הבצק סוגרים את הסיר ומתפיחים פעם שניה.

  9. 9) שמים את הסיר במקום חמים להתפחה נוספת בערך שעה

  10. 10) אחרי שעה מחממים תנור ל-180 מעלות וכשהתנור חם מכניסים את הסיר, כשהוא סגור ואופים כ-30 דקות.

  11. 11)אחרי שלושים דקות הופכים את הסיר כך שהמכסה כלפי מטה מורידים את החום של התנור ל 150 מעלות ואופים עוד שעה ⏲

  12. בהצלחה

  13.