מרק שעועית של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 31/12/2017 | 19:24
תקציר המתכון:
טעיםםם, מרק קלאסי ליום קר וגשום, מרק שהוא ארוחה שלמה והריח...
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 וחצי כוסות שעועית לבנה מושרת במים + כפית אבקת סודה לשתייה או כפית אבקת אפייה למשך 12 עד 24 שעות.
-
1 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרת במים + כפית אבקת סודה לשתייה או כפית אבקת אפייה למשך 12 עד 24 שעות (אופציה אפשר להחליף בשעועית לבנה).
-
700 גרם בשר בקר מס' 8 (שריר) חתוך לקוביות (אפשר לוותר ואז להפוך את המרק לפרווה) לשיקולכם.
-
4-5 כפות שמן קנולה או 4-5 כפות שמן זית, לשיקולכם.
-
2 בצלים גדולים קצוצים דק.
-
5 גזרים (1 מגורר גס + 4 גזרים פרוסים לטבעות של 2-3 ס"מ בערך).
-
1 תפוח אדמה גדול מגורר גס.
-
1 שורש סלרי מגורר גס.
-
4-5 שיני שום שמנמנות קצוצות דק או כתושות, לשיקולכם.
-
1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות מרוסקות.
-
3-4 ענפי סלרי עם העלים קצוצים גס.
-
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם, בערך 2 כפות גדושות של רסק עגבניות).
-
2 כפות אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט אפשר להחליף ב-1 כף מלח.
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה.
-
1 כף גדושה כמון.
-
1 כף גדושה חוואיג' למרק תימני.
-
1 כפית כורכום.
-
1 כפית מלח.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
1/2 כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף בלבד.
-
6 כוסות מים רותחים או עד כיסוי.
אופן הכנה
-
לאחר 12-24 שעות השריית השעועית, יש לסנן את הנוזלים, לשטוף היטב ולשים בסיר גדול עם הרבה מים ולהביא לרתיחה ראשונה, לרוקן ושוב להרתיח שנית ושוב לרוקן, פעולה זו חשובה לא לוותר.
-
בסיר גדול מחממים שמן לציפוי תחתית הסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה
-
מוסיפים את הגזר המגורר גס + טבעות הגזר, תפוח אדמה המגורר גס, ראש הסלרי המגורר גס, ענפי הסלרי וממשיכים לטגן לעוד 2-3 דקות עד להתרככות
-
מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה נוספת
-
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים כמה דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו
-
מוסיפים לסיר את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, השעועית, התבלינים ומים רותחים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהשעועית רכה ומוכנה לאכילה
-
ממליצה לטעום לפני ההגשה ולשפר טעמים אם צריך
-
שהו מוכן! כדאי אחלה מרק במיוחד ביום חורף קר, הכי טעים והכי טוב שיש!!!
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה