לןגן

עוף עטוף בבצק זיתים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 31/12/2017 | 09:40
עוף עטוף בבצק זיתים

תקציר המתכון: עוף קצת אחרת טעים ומיוחד לאירוח. ההכנה אורכת זמן אבל שווה את המאמץ

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

המרכיבים

אופן הכנה

  1. הבצק, שלב א': ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים בכף עץ למרקם אחיד. מכסים במגבת ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 24 שות.

  2. הבצק, שלב ב': למחרת, מעבירים את הבצק לקערת המערבל עם וו הלישה. מוסיפים את הקמח, המים והשמרים ולשים כ-4 דקות. מוסיפים את הזיתים וממשיכים ללוש בערך 10 דקות. מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  4. ציפוי העוף: מערבבים בקערה את החרדל והדבש, שמן הזית וקליפת הלימון.

  5. מורחים את התערובת על העוף מכל הצדדים. מחממים מחבת גדולה , מכניסים את העוף ומשחימים אותו מכל צדדיו.

  6. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1 ס"מ.

  7. מניחים את העוף במרכז הבצק ומפזרים עליו את הפטרוזיליה הקצוצה. עוטפים את העוף בבצק וצובטים את נקודות החיבור, לסגירת הבצק. אופים כשעה עד שהבצק מזהיב ויציב. מוציאים, מצננים כ-15 דקות ומגישים.