תקציר המתכון: תבשיל שיש בו גם אורז גם עוף וגם ירק טעים מאד והמראה מרהיב
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
שוטפים את האורז ומסננים, חוזרים על פעולה זו 3 פעמים.
שמים את האורז בקערה, מכסים במים ומשרים למשך חצי שעה.
במקביל יוצקים שמן לסיר רחב ומחממים.
מוסיפים את שוקי/ירכי העוף, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים מכל הצדדים, מכסים ומשלים על להבה גבוהה בערך 10 דקות. מוציאים ושמים בצד.
מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים בשמן שנותר עד שנהפך לשקוף.
מוסיפים את הגזר, המלח, הפלפל והסוכר, מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה 10 דקות.
מוסיפים את שוקי/ירכי העוף על הבצל והגזר בשכבה.
מסננים את האורז מהמים, מוסיפים לסיר ומשטחים בשכבה אחידה. לא מערבבים. יוצקים פנימה את המים בגובה 2-3 ס"מ מעל האורז ומביאים לרתיחה, אם צריך מוסיפים עוד מים. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים על להבה נמוכה בים 30-40 דקות.
מכבים את הלהבה ומשאירים את האורז להתאדות בסיר 10 דקות נוספות.
הופכים את סיר האורז על צלחת הגשה כך שהבצל, העוף והגזר יהיו מלמעלה ומתמוגגים מהמראה המרהיב ונהנים מהאכילה.