לןגן

פאי תותים

מאת: מירי גולני, פורסם: 29/12/2017 | 22:31
פאי תותים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בצק : לערבב את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה, עד שנוצר בצק פירורי שבהמשך הבצק נאסף לגוש בצק רך ונעים

  2. להכניס את הבצק לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר

  3. לרדד את הבצק בין בין 2 ניירות אפייה עד שהבצק מגיע לגודל תבנית האפייה

  4. להדק את הבצק לבסיס התבנית כולל השוליים. באמצעות קיסם שיניים דוקרים את הבצק כדי שלא יתפח בזמן האפייה מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה

  5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים את הבצק ב- 175 מעלות, בערך 25 - 30 דקות עד שהבצק מזהיב. לבדוק עם קיסם שיניים שהבצק מוכן

  6. תותים : לפני האפיה פורסים את התותים לחצי ומפזרים עליהם 2 כפות סוכר וסוכר וניל.

  7. כשהבצק אפוי מקררים אותו בחום החדר ואח"כ מסדרים את התותים על העוגה

  8. מכינים את הגלי עפ"י הוראות יצרן - לשפוך את אבקת הגלי לכלי, להוסיף 2 כוסות מים רותחים. מקררים לא יותר מדקה שתיים אחרת הגלי מתקשה ושופכים את הגלי על התותים. אני קישטתי את העוגה עם קצפת בעזרת צנטר

  9. להכין את העוגה יום לפני ההגשה