חזה עוף במלית בשר טחון וצימוקים
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 28/12/2017 | 10:42
תקציר המתכון:
חגיגה של מנה
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מלית
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
קופסת פטריות קצוצות
-
בצל קצוץ קטן
-
חופן כוסברה קצוצה
-
לטגן את הבצל עד להשחמה ,לתבל בחצי כפית כורכום,כף שטוחה פפריקה מתוקה,כפית בהרט,פלפל שחור ומלח
-
להוסיף את הבשר טחון ואת הפטריות ,לערבב עם מזלג על מנת לפתוח את הבשר ,עד ששינה את צבעו ,מוכן ולצנן.
-
קילו חזה עוף פרוס דק דק
-
למלא במרכז החזה מהמלית ,לסגור מהצדדים לכיון המרכז ולגלגל,לחמם במיקרו כמה שניות דבש,להבריש את החזה עוף מלמעלה .
אופן הכנה
-
לטגן ברבע כוס שמן 2 בצלים גדולים להוסיף 2 כפות סילאן עד להשחמה ,להניח את החזה עוף על הבצל ל 5 דקות מהצד של הסגירה כך הוא נסגר ולא נפתח בבישול
-
לפזר חופן צימוקים ,לתבל פלפל שחור גרוס ,מעט קינמון וכוס מים רותחים עם כף מרק עוף .
-
לבשל עד לצמצום הנוזלים בערך 35 דקות להבה נמוכה