קובה דלעת וירקות
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 22/12/2017 | 06:27
תקציר המתכון:
בצק סולת וגרישה
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
מאת אילנית בניזרי
-
מרכיבים לבצק
-
=============
-
2 כוסות גרישה דק מושרה במים חצי שעה ולסחוט היטב
-
4 כוסות סולת
-
כפית מלח
-
2 כפות שמן
-
כ-2 וחצי כוסות מים עד שנוצר בצק נוח אלסטי !! השתמשתי בכוס חד פעמי החם !
-
מרכיבים לבשר טחון !
-
=================
-
אני לא מטגנת את הבשר!
-
חצי קילו בקר טחון
-
בצל מגורד
-
4 עלי סלרי קצוצים
-
מעט פטרוזליה קצוצה
-
כף פירורי לחם
-
כף סודה מוגזת לשתייה מבקבוק !
-
לתבל ב 2 כפות שמן ..מלח...פלפל שחור...כפית בהרט..כפית פפריקה
-
לערבב את הבשר ליצור כדורים קטנים להכניס למקרר עד שנכין את הרוטב .
-
לייצירת הקובות
-
נכין קערה עם מים לידנו
-
נטבול את הידיים במים
-
ניקח מהבצק כגודל כדור פינג פונג נשטיח על כף היד ..באמצע נניח כדור בשר ונעטוף אותו עם הבצק
אופן הכנה
-
להכנת הרוטב
-
3 גזרים לעיגולים
-
דלעת לקוביות
-
3 ענפי סלרי קצוצים עם עלים
-
2 קישואים לעיגולים
-
בסיר עמוק נטגן ברבע כוס שמן בצל פרוס לרצועות עד להזהבה נוסיף חצי כפית כורכום כף פפריקה ו 2 כפות רסק עגבניות
-
נוסיף 2 עגבניות מגורדות
-
את הירקות למעט הדלעת !
-
נוסיף תיבול ...מלח לפי הטעם...פלפל שחור גרוס...כף אבקת מרק עוף וליטר וחצי מים !
-
נבשל כ 20 דקות ..נוסיף כף סוכר נוסיף את הקובות בהדרגה ! נבשל עוד 20 דקות ואז נוסיף את הדלעת
-
נבשל לעוד 15 דקות לקראת סיום נסחט חצי לימון ונוסיף לסיר .
-
בערך שעה וחצי בישול כולל !!