לןגן

מרק עדשים כתומות

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 21/12/2017 | 21:49
מרק עדשים כתומות

תקציר המתכון: האדם משקר פעמיים בשנה! בקיץ הוא מייחל לחורף וכשקר הוא טוען שאין כמו החום השרבי🌞🌞🌞 חברים החורף בשיאו ואני מתההה על הקור שחודר לעצמות. קבלו מתכון #למרק עדשים כתומות וכל מילה נוספת מיותרת! מרק מנחם בייחוד בימים שכאלה ⛄⛄🌫.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נשרה למשך שעתיים 500 גר' עדשים כתומות עם מים עד לגובה ונסנן מנוזלים❤סיון מלול❤

  2. לטגן מעט בצל קצוץ עם 4 כפות שמן וחתיכת עוף לטעם איזה חלק שתרצו. 💖סיון מלול💖

  3. לקצוץ/לגרד: 3 תפוחי אדמה, 2 גזר, 1 קישוא, 4 גבעולי סלרי, 1 בטטה, את כל העדשים למלא מים עד כמעט סוף הסיר לא ממש עד הסוף כדי שלא יגלוש. להביא לרתיחה... לשים חצי כפית אבקת אפייה להתרככות של העדשים.(לא זה לא נותן טעם לוואי!!!!). לבשל כרבע שעה, על אש נמוכה. אם יש קצף בסיר מלמעלה להוריד עם כף... לא להיבהל! עכשיו נתבל במלח, כורכום,כמון, אבקת מרק בצל, פלפל לבן/שחור לפי טעמכם! לבשל עד שהעדשים רכים. בין שעה ולשעה וחצי. לקראת הסוף להוסיף חצי צרור פטרוזיליה קצוצה וחצי כוס שמיר קצוץ לא חובה רק למי שאוהב.

  4. בהצלחה 💖סיון מלול💖