לןגן

עוגת גבינה עם פירורים

מאת: מירי גולני, פורסם: 16/12/2017 | 11:13
עוגת גבינה עם פירורים

תקציר המתכון: עוגה טעימה מאוד עפ"י מתכון של מורתי הוירטואלית "פירגה"

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק

מרכיבים למלית הגבינה

אופן הכנה

  1. מהמרכבים לבצק ללוש בצק . לחלק את הבצק ל-70% ול- 30% מהבצק.

  2. לשמן תבנית פיירקס מאורכת 27*33 ולפזר מעט קמח.

  3. לשטח את הבצק (70%) על התבנית ולדקור את הבצק (כדי שלא יתנפח בזמן האפיה)

  4. לאפות את הבצק כ- 10 דקות ב- 175 מעלות.

  5. את יתרת הבצק (30%) לחלק ל-3 כדורים ולשים בשקית במקפיא. בהמשך נגרד לפירורים.

  6. באותה קערה לערבב את כל מרכיבי מלית הגבינה ולשטח אותה על הבצק החצי אפוי.

  7. להוציא מהמקפיא את הבצק (30%) ולגרד במגררת גסה לפירורים על מלית הגבינה.

  8. לאפות ב- 175 מעלות עד שהפירורים זהובים/חומים, כ- 40 דקות (טורבו).לבדוק בשיטת הקיסם.

  9. העוגה לא יציבה אך תתייצב אחרי קירור.. אני מכינה את העוגה יום לפני ההגשה.

  10. ניתן להקפיא ולהפשיר ללא חימום.