מפרום הכי טעים שיש
מאת: אורנה סנסל, פורסם: 16/12/2017 | 06:20
תקציר המתכון:
המפרום של אמא שלי ז"ל זוהרה גוילי בעלת ידי הקסם בבישול. זכיתי ללמוד ממנה את המפרום החלומי.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קשה
מרכיבים
למילוי הבשר
-
חצי קילו בשר בקר
-
צרור פטרוזיליה
-
צרור כוסברה
-
מעט שמיר
-
עלה כרפס קטן
-
1 בצל גדול
-
2 שיני שום
-
1 תפו"א קטן
-
1 ביצה
-
ראש של לחם
-
כף מרק עוף
-
חצי כף פלפל שחור
-
כף כמון
-
חצי כפית ראס אל חנות
-
מעט כורכום
-
מעט פפריקה
להכין למילוי
-
פרוסות תפו"א
-
פרחי כרובית לאחר רתיחה קצרה
-
חצאי קישואים מרוקנים מתוכן
לריפוד הסיר
-
1 גזר
-
1 עגבניה
-
1 בצל
-
שאריות מהקישוא
-
חופן פטרוזיליה
-
חופן שמיר
-
שאריות תפו"א/ כרובית.
-
כף רסק עגבניות
-
כף פפריקה
-
כף מרק עוף
-
מלח
-
חצי כפית פלפל לבן
-
מים עד חצי הסיר
לטיגון המפרום
-
קערה עם קמח
-
קערה עם 4 ביצים ,כף רסק וכוס מים מעורבבים.
אופן הכנה
-
טוחנים גס את כל מרכיבי המילוי . את ראש הלחם להרטיב לסחוט ולטחון. להוסיף ביצה , תבלינים ולערבב היטב.
-
להכין את הסיר עם כל הירקות ולהרתיח .
-
למלא חצאי קישוא ולהעביר לסיר.
-
למלא פרוסות תפו"א ופרחי כרובית ולצפות בקמח.
-
לטבול כל ממולא בקערת הביצים והרסק ולטגן בשמן חם עד להזהבה יפה.
-
להעביר מהטיגון הישר לסיר.
-
לסדר את כל המפרומים יפה בסיר . מים עד גובה המפרום ולבשל כשעה.
-
לתקן טעמים ולהגיש עם קוסקוס.