לןגן

פחזניות

מאת: ליאת ולנסי, פורסם: 16/12/2017 | 04:11
פחזניות

תקציר המתכון: פחזניות אווריריות ומושלמות!! לא מאכזבות אף פעם

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי

לקישוט

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.

  2. 1. בסיר מחממים את המים ומוסיפים את השמן כשהנוזלים רותחים ומתחילים לבעבע מכבים את האש ומוסיפים את הקמח והסוכר.

  3. 2. מערבבים עם כף במהירות עד שכל החומרים הופכים לבצק.

  4. 3. מעבירים את הבצק למיקסר מפעילים על מהירות בינונית ומוסיפים בכל פעם ביצה אחת.... עד שהביצה נבלעת בתערובת מוסיפים עוד אחת ושוב עד שהביצה נבלעת בתערובת כך כל יתר הביצים.

  5. 4. מעבירים את הבצק שהפך מעט לנוזלי לשק זילוף ומזלפים לצורת פחזניה (לא גדולה) על מגש עם נייר אפייה.

  6. לשמור על רווח בין הפחזניות כי באפייה הן עוד תופחות ומתרחבות.

  7. 5. להכניס לתנור שחומם מראש 20-25 דקות (180 מעלות) עד שהן זהובות ויפות, לא להוציא אותן מהר כי הן יאבדו מהנפח שלהן.

  8. טיפ: כדי להיות בטוחה שהן נאפו טוב טוב בפנים (כי אם לא הן יצנחו ויאבדו מהנפח שלהן) בסיום זמן האפייה לפני שאני מוציאה את כל המגש, אני מוציאה פחזניה אחת בעזרת כף מהתנור מניחה אותה על השיש ל- 2 דקות לראות שהיא שומרת על הצורה ואפוייה עד הסוף. אם היא מאבדת מהנפח שלה אני יודעת שהן לא אפויות עד הסוף ומשאירה לעוד 5 דקות ושוב בודקת..... (לפעמים הן צריכות אפילו 30 דקות, תלוי בעוצמת התנור)

  9. 6. הכנת הקרם- במיקסר שמים את החלב, האינסטנט פודינג והשמנת המתוקה ומערבלים עד לקבלת קרם יציב. את הקרם מעבירים לשק זילוף.

  10. 7. כשהפחזניות מתקררות אני עושה חור קטן בעזרת האצבע בתחתית של כל פחזניה וממלאה אותה מלמטה בקרם בעזרת מזלף.