קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
מניחים את כל המצרכים בקערת המיקסר או בקערה רגילה.
לשים עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע (לא ללוש יותר מידי) במידה וחסר קמח אפשר להוסיף מעט.
מניחים את הבצק לנוח כ- 20-30 דקות, מכוסה במגבת.
בינתיים מכינים את הסירופ:
שמים בסיר את כל המצרכים הסירופ, ממרתיחים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
הסירופ צריך להיות סמיך ודביק למגע.
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים.
יוצרים גלילים בעובי של 2 ס"מ.
כל גליל חותכים לחתיכות של 2 ס"מ, ויוצרים עיגולים.
מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הסופגניות על אש בינונית עד שמזהיב.
מקררים קלות על מגבת נייר סופג או במסננת.
טובלים בסירופ (לא חם) ומוציאים לאחר כמה שניות.
יוצאות סופגניות טעימות רכות שווה