לןגן

סופגניות

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 14/12/2017 | 03:01
סופגניות

תקציר המתכון: כמה שאני שונאת לטגן אבל אין ברירה חח פעם בשנה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ליצור גומה בקמח המנופה להוסיף את השמרים ולכסות עם הקמח ,להוסיף את הסוכר והסוכר וניל לערבב קלות ,את המלח בדפנות הקערה ,להוסיף את הבצים הערק והשמן ,מים בהדרגה ליצירת בצק דביק מעט ,לבסוף לשמן ידיים וללוש לישה סופית,לעטוף בשקית ניילון גדולה ומעל מגבת לתפיחה  של 45 דקות ,להוריד נפח ושוב לתפיחה של כ 45 דקות

  2. לקרוץ כדורים..עם ידיים משומנות ,להניח על משטח עבודה מגבת נקייה או סדין ,מעל הסדין נניח ניירות אפייה גזורים לריבועים ולכסות את הכדורים עם שקית אשפה גדולה לתפיחה שוב לכ 40 דקות ,יצאו לי 24 סופגניות

  3. לחמם שמן בלהבה גבוהה ,להוסיף חתיכת גזר קטנה לשמירה על שמן נקי ,לאחר רתיחה להנמיך ללהבה בינונית ולטגן כ 3 דקות מכל צד .לאחר צינון להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר