תקציר המתכון: מרק מתאים לימי החורף הקרים. וכתוספת על קוסקוס טוניסאי
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כמה דקות על אש גבוהה מכל הכיוונים.
מוסיפים את הכרפס החתוך לקוביות ואת הגזר החתוך לריבועים וממשיכים לטגן קלות.
מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים לכסות את התבשיל במים לשטוף את השעועית היטב במים קרים ומוסיפים לסיר מרתיחים ומנמיכים את האש לבינונית, לכסות ולבשל כשלוש שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת מידי פעם לערבב ולוודא שלא חסר נוזלים לבדוק תיבול במידת הצורך.
כשעה פלוס לפני הסוף להוסיף את תפוחי האדמה ואם צריך מוסיפים מים לפי מידת הצורך ממשיכים לבשל עד שתפו"א רכים והבשר מוכן.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח.