לןגן

לאטקס-לביבות תפוחי אדמה ובטטה ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/12/2017 | 19:01
לאטקס-לביבות תפוחי אדמה ובטטה ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

תקציר המתכון: לאטקס-לביבות טעימות, מושלמות, מתפצפות מבחוץ ורכות מפנים, הטעם המתקתק של הבטטה שילוב נהדר עם התפוח אדמה לילדים וגם למבוגרים שבחבורה,כל אחד יכול.

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה לגרד במגרדת (בחורים הגדולים) את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל

  2. להניח את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל על גבי מגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב מהנוזלים, ממליצה לחזור על הפעולה פעמיים כדי להוציא כמה שיותר נוזלים מתפוח האדמה, הבטטה והבצל

  3. לשים בקערה את תפוח האדמה, הבטטה והבצל ולהוסיף את כל מרכיבי הלביבות ולערבב היטב

  4. במחבת רחבה וגדולה לחמם שמן חצי עמוק על להבה גבוהה

  5. כשהשמן חם, בעזרת שתי כפות, ליצור תלוליות של לביבה בשמן ולשטח מעט בעזרת גב הכף, להוריד ללהבה בינונית-גבוהה ולטגן כ- 3 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות

  6. להוציא מהמחבת ולהניח על מגש מרופד בנייר סופג ולהמשיך לטגן את כל תערובת הלביבות

  7. טיפים:

  8. ממליצה לעשות תלולית אחת, לטגן, לטעום, לשפר טעמים ואז לטגן את כל התערובת

  9. ממליצה להגיש לצד שמנת חמוצה, טחינה כל אחד מה שהוא אוהב

  10. הערה: הלביבות במיטבן ביום ההכנה וחמות

  11. כדאי, מתכון קל, אחלה לביבות טעימות במיוחד לקטנטנים שבחבורה

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה