לןגן

סופגניות אפויות רכות וממכרות

מאת: לילך טייב, פורסם: 09/12/2017 | 13:27
סופגניות אפויות רכות וממכרות

תקציר המתכון: זהו! בהחלט לא צריך יותר את הסופגניות המטוגנות, כשיש לנו אחל'ה מתכון לסופגניות אפויות טעימות, רכות וכמובן בריאות כי #סופגניות_אפויות_זה_סאוטר!

קטגוריה: סופגניות אפויות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

אופן הכנה

  1. שמים את כל המרכיבים לבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כ30-45 דקות).

  2. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל-16 חלקים שווים, כל חלק מכדררים עם הידיים לכדור. את הכדורים מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, דואגים שיהיה מרווח בין כדור לכדור כיוון שבמהלך האפייה הסופגניות גדלות ותופחות ועלולות להידבק אחת לשנייה. מורחים את הסופגניות בחמאה המומסת ומניחים חצי שעה לתפיחה נוספת.

  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות.

  4. ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר מעל.

  5. מגישים ונהנים והכי חשוב נשארים תמיד בריאים. חג אורים שמח, לילך.