לןגן

סופגניות אפויות מהאגדות!

מאת: יפה ברזילאי, פורסם: 09/12/2017 | 03:01
סופגניות אפויות מהאגדות!

תקציר המתכון: סופגניות אוריריות וקלות כנוצה עם טעם חלומי -שכל אחת רוצה! בלחיצה על הקישור מופיע המתכון #סופגניות_אפויות_זה_סאוטר

קטגוריה: סופגניות אפויות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לגנאש

לקישוט ולסיום

אופן הכנה

  1. להביא את החלב לרתיחה, ואז מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה החתוכה. להניח להתקרר עד שזה מגיע לטמפרטורת היד. מערבבים את הקמח, השמרים, סוכר ומלח בקערה גדולה. מערבבים את החלב והביצה הטרופה לתוך החומרים היבשים בכף עץ.

  2. להעביר על משטח מקומח קל ולשים במשך 10 דקות (או השתמשו במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה עד שהבצק מתנתק מהפנות לבצק חלק ורך).

  3. משמנים קלות את הקערה עם קצת שמן. מכניסים את הבצק פנימה, מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה עד להכפלה של הנפח - עד שעתיים בהתאם לחום של המטבח שלכם.

  4. להוריד אויר מהבצק בעדינות לישה רק 5 פעמים כדי להוציא את האוויר החוצה. חותכים את הבצק ל 25 חתיכות (השתמשו במשקל אם את רוצה 37 גרם כל חתיכה). מגלגלים כל חתיכה לכדור וניחים על 2-3 גליונות אפייה משומנים קלות - הם יצטרכו מרחב ביניהם כדי לתפוח.

  5. מכסים את הבצק שוב במגבת מטבח נקייה ולהתפיח עד שכמעט הוכפלו שוב. מחממים את התנור ל 190 מעלות צלזיוס (טורבו 170 ° C), עם תבנית מים מים רותחים בבסיס התנור.

  6. אופים את הסופגניות במשך 12-15 דקות עד שקיבל צבע זהבהב כהה. להניח את הסופגניות על רשת להתקרר במשך כמה דקות, ואז להבריש עם חמאה מומסת ולגלגל בסוכר. להזליף כפית ריבת פטל . לנעוץ חור בכל סופגנייה, ואז להזליף פנימה

  7. לגנאש: לחמם את השמנת עד לכמעט רתיחה לשפוך מעל השוקולד להמתין 5 דק ולערבב היטב עד לקבלת מרקם מבריק להוסיף את הדבש ולערבב שוב ולטבול כל סופגניה לאחר שמרחתם עליה את החמאה המומסת לחכות מעט לפני הטבילה

  8. ***לא לוותר על שלב החמאה היא יוצרת מעטה קריספי כמו של סופגניה מטוגנת

  9. בתיאבון

  10. וחג אורים שמח

  11. יפה ברזילאי