לןגן

מרק עדשים ירוקות אדומות וגריסים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 06/12/2017 | 18:23
מרק עדשים ירוקות אדומות וגריסים של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, מרק טעים, עשיר, בריא, מזין, מתחסל בקלות, מושלם במיוחד בימים גשומים וקרים

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השמן + רבע כפית מלח עד להזהבה.

  2. מוסיפים את שיני השום ומטגנים לעוד דקה נוספת.

  3. מוסיפים את הירקות, ראש הסלרי ומטגנים לעוד כ- 5 דקות נוספות

  4. מוסיפים את העדשים הירוקות, האדומות, גריסים ועלי הסלרי, התבלינים והמים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה ללהבה בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה עד שהעדשים והגריסים מתרככים

  5. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומגישים

  6. אצלנו במישפוחה אוהבים את המרק סמיך, אבל אם רוצים אותו פחות סמיך הוסיפו עוד מים רותחים, בשלו תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה, עד למרקם הרצוי

  7. מסירים מהלהבה ומוזגים לצלחות עמוקות וזוללים

  8. טיפ: הגישו את המרק בתוספת קרוטונים לכל קערה או עם צנימים ביתיים עם שמן זית וזעתר

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה