לןגן

פשטידת קישואים/זוקיני ב-5 דקות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 04/12/2017 | 18:42
פשטידת קישואים/זוקיני ב-5 דקות של סבתא לאה

תקציר המתכון: פשטידה מעולה, מושלמת, מנחמת, שאי אפשר להפסיק לאכול.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לפשטידה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות

  2. שמים בקערה גדולה את הקישואים או הזוקיני המגוררים גס יחד עם הבצל המגורר, התפוח האדמה המגורר, הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב

  3. מוסיפים את הביצים, שום כתוש, שמנת חמוצה או גבינה לבנה, גבינה צהובה, מלח ופלפל שחור, קמח תופח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה

  4. כאמור, משמנים היטב את התבנית האפייה, זורים 4-5 כפות פירורי לחם על בסיס התבנית והדפנות, מטלטלים את התבנית עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם

  5. יוצקים את תערובת הפשטידה ומיישרים, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות או לנער מעט את התבנית, רק אם רוצים מפזרים מעל הפשטידה מעט פירורי לחם

  6. טיפ... אפשר לפזר קוביות קטנות של חמאה ופתיתי גבינה צהובה (פרמז'ן, קשקבל, עמק), מה שאוהבים לשיקולכם.

  7. מכניסים לתנור, אופים 35-40 או עד שהפשטידה מתייצבות וזהובה, ממליצה לבדוק עם קיסם שננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש ושאכן הפשטידה מוכנה

  8. טיפים ...

  9. יש להכניס את הפשטידה מיד לאפייה בתנור, אי אפשר להמתין עם התערובת

  10. אפשר להכינה מראש ולשמור במקרר

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה