לןגן

סמבוסק חומוס אפוי

מאת: לילך טייב, פורסם: 28/11/2017 | 07:26
סמבוסק חומוס אפוי

תקציר המתכון: סמבוסק מושלם, טעים ובריא כאחד!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. לשים ומערבבים את כל חומרי הבצק, מלבד המים, שאותם מוסיפים תוך כדי לישה בהדרגה עד לקבלת בצק רך. אם הבצק יוצא דביק מידי יש להוסיף מעט קמח, אם יוצא קשה מידי הוסיפו מעט מים.

  2. מכסים את הבצק ומתפיחים לחצי שעה. לאחר מכן ללוש ולהתפיח לשעה נוספת.

  3. הכנת המלית: מזהיבים את הבצלים במחבת גדולה עם מעט שמן, מוסיפים את הגזרים ומאדים עד לריכוך קל. (אפשר להוסיף במהלך האידוי 1-2 כפות מים) מוסיפים תבלינים.

  4. בנפרד טוחנים את החומוס. מוסיפים לו את התערובת המאודה ויתר החומרים ומערבבים.

  5. מרדדים עלה גדול מהבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית וסוגרים ל-2. להדק היטב במקום הסגירה.

  6. מושחים בציפוי ומפזרים שומשום.

  7. אופים בחום 180 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.

  8. להשבחה: ניתן לרסס את הסמבוסק בתרסיס שמן משני צידיו לפני האפייה.

  9. בהצלחה!!!