לןגן

פשטידת ברוקולי עם גבינות רזות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/11/2017 | 19:39
פשטידת ברוקולי עם גבינות רזות של סבתא לאה

תקציר המתכון: פשטידה "דיאטטית" בריאה, ללקק ת'אצבעות, קלה להכנה, בונוס אפשר להחליף בכל ירק שאוהבים.

קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

נדרש

לפשטידה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות מעלות

  2. בקערה גדולה לשים את פרחי הברוקולי ולחלוט כעשר דקות במים רותחים

  3. בקערה גדולה נוספת לשים את הקוטג', גביע הלבן או היוגורט, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, ביצים, קמח מלא, בצל ולערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה

  4. לסנן את פרחי הברוקולי היטב מהנוזלים, לחתוך לחתיכות בינוניות, לתבל מעט במלח ופלפל שחור, להוסיף לבלילה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה

  5. כאמור, לשמן את תבנית האפייה בשכבה דקה של שמן, לפזר מעט קמח מלא, לשפוך את תערובת הפשטידה לתבנית לדפוק על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, להכניס לתנור ולאפות כ-35-40 דקות עד להזהבה

  6. טיפ..

  7. אפשר לפזר שומשום מעל הפשטידה

  8. אפשר לפזר גבינה צהובה מגוררת

  9. זהו מוכן! כדאי נסו במיוחד לשומרי המשקל או סתם לארוחת קלילה

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה