קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
אופן ההכנה:
מקציפים את 7 החלבונים עם הסוכר והדבש (המלצה קטנה תמיסו אותו מעט במיקרו שלא יהיה קשה מידי) עד לקבלת בלילה אחידה , לא ממש קצף ביצים יציב רק ערבוב קל של 2 דקות , אפשר במיקסר חשמלי ואפשר גם ביד,
ואז מוסיפים את שאר החומרים: חלב/מים, וניל ושמן.
את הקקאו, 1/2 כוס מים ו3 חלמונים מערבבים בקערה נפרדת.
עכשיו יש לכם 2 קערות לבנה וחומה , מהלבנה מעבירים 3.5 כוסות לחומה ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל175 מעלות.
משמנים 2 תבניות ויוצקים לכל תבנית לסירוגין 1/4 כוס תערובת לבנה ומיד 1/4 כוס תערובת חומה בדיוק למרכז עד לגמר כל הבלילות.
אופים כ45 דקות עד שקיסם יוצא יבש , מקררים לגמרי את 2 העוגות.
להרכבה:
מיישרים את החלק העליון של העוגה עם סכין - פורסים את החלק הבולט והמיותר. (אוכלים אותו)
טיפ נוסף לשלב זה: אפשר להרטיב/ להשקות את העוגות בחצי כוס דבש וחצי כוס מים מעורבבים היטב.
מכינים את הקצפת:
מקציפים את כל החומרים במיקסר חשמלי עד לקבלת קצפת סמיכה - לשמור היטב שלא יהפוך לחמאה.
1/3 מכמות הקצפת מורחים בין 2 העוגות ומצפים ב2/3 הקצפת שנותרה.