לןגן

מפוספסת שוקו וניל וקצפת דבש (מתכון של סימה ביטון)

מאת: מירי עמיאל, פורסם: 27/11/2017 | 00:51

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

החומרים

לקצפת

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. מקציפים את 7 החלבונים עם הסוכר והדבש (המלצה קטנה תמיסו אותו מעט במיקרו שלא יהיה קשה מידי) עד לקבלת בלילה אחידה , לא ממש קצף ביצים יציב רק ערבוב קל של 2 דקות , אפשר במיקסר חשמלי ואפשר גם ביד,

  3. ואז מוסיפים את שאר החומרים: חלב/מים, וניל ושמן.

  4. את הקקאו, 1/2 כוס מים ו3 חלמונים מערבבים בקערה נפרדת.

  5. עכשיו יש לכם 2 קערות לבנה וחומה , מהלבנה מעבירים 3.5 כוסות לחומה ומערבבים היטב.

  6. מחממים תנור ל175 מעלות.

  7. משמנים 2 תבניות ויוצקים לכל תבנית לסירוגין 1/4 כוס תערובת לבנה ומיד 1/4 כוס תערובת חומה בדיוק למרכז עד לגמר כל הבלילות.

  8. אופים כ45 דקות עד שקיסם יוצא יבש , מקררים לגמרי את 2 העוגות.

  9. להרכבה:

  10. מיישרים את החלק העליון של העוגה עם סכין - פורסים את החלק הבולט והמיותר. (אוכלים אותו)

  11. טיפ נוסף לשלב זה: אפשר להרטיב/ להשקות את העוגות בחצי כוס דבש וחצי כוס מים מעורבבים היטב.

  12. מכינים את הקצפת:

  13. מקציפים את כל החומרים במיקסר חשמלי עד לקבלת קצפת סמיכה - לשמור היטב שלא יהפוך לחמאה.

  14. 1/3 מכמות הקצפת מורחים בין 2 העוגות ומצפים ב2/3 הקצפת שנותרה.