לןגן

קדרת בשר ביין אדום עם ירקות שורש

מאת: חנה גולן, פורסם: 25/11/2017 | 02:21

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנגבים את קוביות הבשר(בטמפרטורת חדר) ומקמחים בתערובת של רבע כוס קמח, כף שטוחה מלח , כף פפריקה מתוקה וכפית פלפל

  2. בסיר שטוח ורחב שמים שמן זית, מכניסים את הבשר, מתבלים במלח גס ופלפל שחור,

  3. ו"סוגרים" את הבשר מכל הצדדים רק עד שמזהיב מעט

  4. מוציאים את הבשר ומניחים בצד.

  5. מכנסים את הגזר והבטטות, ואת השורשים החתוכים מוסיפים טימין מ 3-4 ענפים

  6. מערבבים כמה דקות עד להתקרמלות.

  7. מוציאים קודם את הבטטות ושמים בכלי נפרד

  8. ממשיכים לקרמל את הגזר עוד קצת

  9. מכניסים את הבצלים, ושוב חוזרים על הפעולה של הזהבה קלה

  10. כשהבצלים זהובים, מכניסים את תפוחי האדמה, ומערבבים

  11. וסיפים את השום(קצוץ+שלם).

  12. מוסיפים סילאן(בערך כף), ונותנים עוד ערבוב קל.

  13. מוסיפים את היין, ומביאים לרתיחה ומיד מנמיכים את האש.

  14. מוסיפים את הבשר לסיר, ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר

  15. מוסיפים תבלינים, ולא ממליחים עדיין.

  16. אחרי רבע שעה טועמים, וממליחים בעדינות.

  17. מתקנים תיבול.

  18. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים בבעבוע נמוך כשלוש שעות לפחות - ניתן לבשל גם יותר.

  19. לאחר שלוש שעות מוסיפים מלמעלה את הבטטות, מפזרים עליהם מעט מלח גס, וטועמים שוב את הרוטב.