לןגן

שקשוקה פיקנטית הכי טעימה שיש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 25/11/2017 | 02:02
שקשוקה פיקנטית הכי טעימה שיש של סבתא לאה

תקציר המתכון: השקשוקה הכי טעימה בטעם מושלם, פיקנטי לארוחת בוקר ביום שבת או סתם כי בא לאכול שקשוקה

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

תבלינים

אופן הכנה

  1. מסמנים עם סכין X על כל עגבניה, רק על הקליפה לא עמוק, שמים בקערה ושופכים על העגבניות מים רותחים עד שהן מכוסות לגמרי ונותנים להן לנוח 5 דקות

  2. מוציאים (זהירות חם), את העגבניה ומקלפים אותן מהקליפה (לאחת השהות במים הרותחים, פשוט הקליפה יורדת בקלות) קוצצים לקוביות קטנות

  3. בסיר טפלון רחב עם מכסה (סוטאז'), לחמם את השמן על להבה גבוהה, להוסיף את הבצל, לטגן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום, לטגן לעוד חצי דקה נוספת, (זהירות הקפידו חצי דקה כדי שהשום לא יישרף, שום שרוף נהפך למריר).

  4. מוסיפים את הגמבה, פלפל ירוק כהה, פלפל חריף ומטגנים 2 דקות נוספות עד שהגמבה והפלפל ירוק כהה חרוכים במקצת

  5. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות נוספות

  6. מוסיפים את רסק העגבניות או קופסה של רוטב מתובל לשקשוקה ומבשלים עוד 2 דקות נוספות

  7. מוסיפים את התבלינים + חצי כוס מים, מערבבים ומבשלים כרבע שעה על להבה בינונית / נמוכה

  8. יוצרים גומות ברוטב השקשוקה ושוברים לתוכם ביצים, מתבלים מעל כל ביצה קורט מלח, קורט פלפל שחור, קורט תבלין לשקשוקה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות נוספות, או כל אחד יבשל את הביצים כמו שהוא אוהב, יש כאלו שאוהבים שהביצים רקות ונשפכות ויש כאלה שאוהבים שהביצים עשויות היטב

  9. מפזרים פטרוזילה או כוסברה כל אחד מה שהוא אוהב לטעם ולמראה נהדר

  10. הגישו עם חלה ויאללה לטרוף

  11. טיפ: לשקשוקה טעימה ולא שרופה, ממליצה שכל מרכיבי השקשוקה והתבלינים יהיו מוכנים וחתוכים מבעוד מועד ולהקפיד לבשל את השקשוקה על להבה בינונית / נמוכה

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה