לןגן

קובה בורגול עיראקית

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 22/11/2017 | 08:52
קובה בורגול עיראקית

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת המלית: חותכים את הבשר לקוביות קטנות (אפשר בשר טחון).

  2. בסיר שטוח מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים קלות.

  3. מוסיפים את קוביות הבשר מאדים תוך כדי ערבוב מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב ולאדות בערך רבע שעה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים מנמיכים להבה ומבשלים עוד כרבע שעה עד עשרים דקות עד שקוביות בשר מוכנות. טועמים ומשפרים תיבול.

  4. הכנת המעטפת: משרים את הבורגול במים למשך חצי שעה שלושת רבעי שעה, מעבירים למסננת וסוחטים מנוזלים.

  5. מעבירים לקערה מוסיפים את הסולת והקמח ומערבבים. מוסיפים את השמן, התבלינים והביצה וממשיכים לערבב וללוש עד לקבלת עיסה אחידה. משהים למשך 20-30 דקות.

  6. לוקחים מעט מהמעטפת (מידי פעם מרטיבים את הידיים), משטחים לעלה דק על כף היד, ממלאים במלית הבשר בערך כף מלית, סוגרים ומעצבים לאורך קערית היד צורה של קובה מאורכת.

  7. מכינים כך את כל הקובות.

  8. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

  9. בהצלחה