לןגן

מקלובה בשרית

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 21/11/2017 | 00:56
מקלובה בשרית

תקציר המתכון: מנה או תוספת טעימה טעימה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקלובה בשרית

  2. לבשל 2 כוסות אורז מבורר עם 5 כוסות מים להוסיף כפית מלח ל12 דקות ...לסנן...

  3. לפרוס 2 תפוחי אדמה נקיים לפרוסות מעט עבות לסדר בתחתית הסיר לשים 6 כפות שמן זית ולטגן מישני צדדים לצבע חום ..

  4. לאורז נוסיף כפית כרכום חצי כפית מרק בצל 1/4 כפית פלפל שחור רגיל,כפית מלח,קורט אגוז מוסקט,כוס גדושה עלי וגיבעולי סלרי קצוצים,עגבניה מגורדת.וחצי מיץ מלימון 1 ...לערבב הכול...

  5. הכנת הבשר....

  6. אפשר כול סוג בשר ..ליפרוס דק דק שהבשר עוד טיפה קפוא לחתיכות מעט גסות אני הכנתי מבשר שריר הזרוע מיספר 8 ..לטגן את הבשר עם מעט שמן ולתבל עם כפית תבלין שווארמה מעט מלח ופילפל שחור גרוס עד הזהבה להוסיף כוס של צנוברים שעברו חימום קל במחבת...אותו רעיון אפשר עם בשר טחון...

  7. מסדרים בסיר לפי סדר ...תחתית תפוחי אדמה מטוגנת מעל שמים חצי כמות של תערובת האורז ..מעל את כול הבשר שעירבבנו עם צנוברים ..ומכסים בשארית תערובת האורז.להוסיף עוד 3 כפות שמן במרכז וכוס מים רותחים .להניח על להבה נמוכה עם מיכסה לבישול ל45 דקות ..לכבות לצנן מעט ולהפוך לצלחת מעט גדולה מקוטר הסיר..מעדן בהצלחה אורה...