לןגן

גלייז דונאטס ומאנשקינס

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 20/11/2017 | 11:23
גלייז דונאטס ומאנשקינס

תקציר המתכון: הכי קרוב למקורי של דונקין דונאטס dunkin donuts אליפות ♥️♥️♥️♥️🔝🔝🔝

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לגלייז

  2. 1/4 כוס חלב

  3. 1 כפית תמצית וניל

  4. 2 כוסות אבקת סוכר

  5. בסיר קטן לחמם את החלב והתמצית וניל

  6. להוסיף את האבקת סוכר וערבב היטיב עד למירקם חלק ומבריק

  7. להוריד מהלהבה ולהניח מעל קערה עם מים רותחים בכדי לשמור על החום של הגלייז

  8. בקערה קטנה לערבב סוכר כוס קמח והשמרים: בקערת המיקסר עם וו לישה,לערבב חלב חמאה מומסת המים והביצה,להוסיף את צערובת הקמח/שמרים וללוש 3 דקות על נמוך,להוסיף את התמצית וניל המלח ושאר הקמח

  9. ללוש עד לאיחוד ובצק רך וחלק (4-5 דק)

  10. **הבצק צריך לצאת רך ולא דביק

  11. לכסות בניילון ניצמד ולהניח בתנור

  12. בתחתית התנור עם תבנית קטנה שהוספתם לה מים רותחים

  13. לתת התפחה כפולה

  14. על משטח מקומח לרדד לעובי של סנטימטר וחצי לקרוץ קוטר של 10 סמ ובמרכז לקרוץ שוב בעזרת בסיס של צנטר גדול או פקק של קוקה קולה (3סמ)

  15. להניח על משטח עם נייר אפייה ולתת התפחה של 15-20 דק

  16. לחמם שמן לטיגון גובה שלוש אצבעות

  17. להכניס פנימה חתיכת גזר ( הגזר מונע מהשמן להישרף)

  18. החום צריך להיות חום בינוני 180 סלציוז

  19. להכניס פנימה 3-4 סופגניות ל3-4 דקות ולהפוך לצד השני

  20. להעביר לסלסלת רשת

  21. לקרר 5-6 דקות ואז לטבול בגלזורה ולהניח על רשת להתקרר

  22. הגלזורה מתקשה דיי מהר ונעשית קראנצ׳ית

  23. הערה: ניתן אחרי התפחה להכניס למקרר לכל הלילה להוציא מהמקרר ולתת לבצק להגיע לטמפ חדר